Ιστορία

Nabeghlavi Logo

Ιστορία

Το ανθρακούχο μεταλλικό νερό Nabeglavi είναι φυσικά εμπλουτισμένο με διοξείδιο του άνθρακα.  Προέρχεται από πηγές που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.000-3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , όπου εμπλουτίζεται ταυτόχρονα από άλλα χημικά στοιχεία και φυσικά μέταλλα.
Σήμερα έχει καταφέρει να κατέχει την πρώτη θέση στην τοπική αγορά φυσικού μεταλλικού νερού και να να θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά ανθρακούχα μεταλλικά νερά παγκοσμίως.
Οι πηγές του φυσικού μεταλλικού νερού Nabeghlavi βρίσκονται στους λόφους του Καύκασου, σε μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς στη δυτική Γεωργία.

Το 1905 ανακαλύφθηκε η πηγή Nabeghlavi, της οποίας το νερό,  ο τοπικός πληθυσμός χρησιμοποίησε για κατανάλωση καθώς και για ιατρικούς λόγους.
Η πρώτη χημική ανάλυση της πηγής του νερού  έγινε από το διάσημο λετονό επιστήμονα Robert Kupzis το 1926 και η πρώτη υδρογεωλογική μελέτη πραγματοποιήθηκε από μια από τις μελλοντικές αυθεντίες της υδρογεωλογικής επιστήμης, τον ιδρυτή της θεωρίας των ορυκτών νερών, καθηγητή Α. Ovchinnikov.

Η μελέτη του καθηγητή Α. Ovchinnikov το 1937 οδήγησε στην ανάπτυξη ενός θερέτρου στην περιοχή  και το 1958 άρχισε η βιομηχανική εμφιάλωση του φυσικού ανθρακούχου μεταλλικού νερού Nabeghlavi.
Κατά τη διάρκεια  των επόμενων δεκαετιών,  αναγνωρίστηκαν από αρκετούς επιστήμονες οι χημικές ιδιότητες του νερού.
Το νερό της πηγής έχει πιστοποιηθεί ότι διαθέτει ασβέστιο, νάτριο καθώς επίσης και διοξείδιο του άνθρακα.

Η JSC Healthy Water, εταιρία ελβετικών και γεωργιανών συμφερόντων, που ιδρύθηκε το 1997 ανέλαβε την εμφιάλωση του Nabeghlavi το 1998.
Ο πρωταρχικός στόχος της νέα αυτής εταιρίας ήταν να αποκαταστήσει τη μακροχρόνια παράδοση εμφιάλωσης του φυσικού ανθρακούχου μεταλλικού νερού Nabeghlavi και τα κατάφερε.
Σε μια χώρα όπως η Γεωργία, που διαθέτει πάρα πολλά αναγνωρισμένα μεταλλικά νερά, το Nabeghlavi έχει καταφέρει σήμερα να θεωρείται ο κυρίαρχος της τοπικής αγοράς.

Εκτός από το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό Nabeghlavi, η εταιρία παρουσίασε το 2011 το φυσικό επιτραπέζιο μεταλλικό νερό Bakhmaro.
Τα δύο αυτά νερά εξάγωνται σήμερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες ΚΑΚ, την Ασία καθώς και στις ΗΠΑ.

Το έμβλημα της επιχείρησης και των προϊόντων της είναι ο Υδροχόου, ο λυτρωτής όλων των διψασμένων.

 

Ιδιότητες

Το νερό της πηγής είναι πλούσιο σε φυσικά μέταλλα  που δίνουν στο νερό εξαιρετικά υψηλή ποιότητα  και παράλληλα ενδυναμώνουν αρκετά  τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό Nabeglavi συστήνεται σε όσους παρουσιάζουν διάφορες στομαχικές διαταραχές.

Παραγωγή

Οι μονάδες εμφιάλωσης της εταιρίας διαθέτουν ένα πολύπλοκο σύστημα σωληνώσεων που τους επιτρέπει να συνδέονται απευθείας με τις φυσικές πηγές ,  πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στο ομώνυμο χωριό Nabeghlavi.
Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό Nabeghlavi εμφιαλώνεται στη δυτική Γεωργία στην περιοχή Chohatauri στην κοιλάδα του ποταμού Gubazeuli στα 450 -470 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας είναι εξοπλισμένες με σύγχρονες αυτόματες ευρωπαϊκές γραμμές εμφιάλωσης «KRONES», έχοντας τη δυνατότηνα να εμφιαλώνουν έως 30.000 μπουκάλια την ώρα.
Το  νερό υποβάλλεται σε ακριβές φιλτράρισμα και εμφιαλώνεται σε ποικίλης χωρητικότητας γυάλινα και PET μπουκάλια.

Οι υψηλής ποιότητα εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της «Healthy Water» διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ποιότητας καθώς και ISO 9001:2000.
Παράλληλα η εταιρία έχει λάβει μέχρι σήμερα αρκετές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς για την ποιότητά της.

 

Διεθνή Πιστοποιητικά – Διακρίσεις

Choice of the Year in Kazakhstan in 2005
18th International Quality Award London 2006 – Quality Golden Crown
GoldenBrand 2005 – Bankers` Favourite Mineral Water
GoldenBrand 2007 Favourite Mineral Water Brand
GoldenBrand 2008 – Favourite Mineral Water Brand
GoldenBrand 2009 – Favourite Mineral Water Brand
Diploma Issued By PR Agency PRofile 2007 – Leader
Diploma Issued By PR Agency PRofile 2008 – Leader
Diploma Issued By PR Agency PRofile 2009 – Leader
Diploma Issued By PR Agency PRofile 2010 – Leader

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κρεμμύδας Σταύρος και ΣΙΑ Ο.Ε Βούλγαρη 17-19, 10437, Αθήνα Τηλέφωνο: 210-5224576 Fax: 210-5224576
Website: http://www.nabeghlavi.gr
Email: info@nabeghlavi.gr